SODATSW věnuje zdarma produkt za 3 miliony, pomáhá tak speciálním a praktickým školám

Vyšlo 10 října 2012 - spravce

Společnost SODATSW, dodavatel technologií a řešení pro správu a zabezpečení počítačů, věnuje zdarma řešení Správce učebny všem 323 praktickým a speciálním školám v České republice. Tímto darem v hodnotě 3 milionů korun chce pomoci jejich žákům lépe udržovat pozornost a vyučujícím zefektivnit výuku. Společnost SODATSW tím pokračuje ve svém edukativním projektu zaměřeném na kybernetickou bezpečnost.

Společnost SODATSW nabízí své unikátní řešení Správce učebny všem praktickým a speciálním školám v celé České republice zdarma. Nabídkou v celkové hodnotě 3 miliony korun tak školám pomůže ve výuce v počítačových učebnách a zároveň zamezí žákům stahování nelegálního obsahu z internetu. Tímto krokem navazuje společnost SODATSW na svůj ojedinělý projekt, který se zaměřuje na kybernetickou bezpečnost žáků a studentů v celé České republice.

„Naším cílem bylo pomoci speciálním a praktickým školám s výukou jejich žáků. Díky Správci učebny vyučujícím odpadnou starosti s udržováním techniky a školáci se mohou daleko více soustředit na samotnou výuku,“ uvedl Tomáš Stranyánek, ředitel rozvoje obchodu společnosti SODATSW, která vyvíjí originální řešení pro zabezpečení a správu školních PC. „Tento nápad byl výsledkem dlouhodobých průzkumů a soutěží, které naše společnost mezi školami pravidelně pořádá. Jsme velice rádi, že jsme mohli tímto způsobem pomoci,“ doplnil Stranyánek.

Společnost SODATSW zahájila edukativní projekt zaměřený na školy před dvěma lety. Za tu dobu uspořádala již několik úspěšných soutěží s aktuálními tématy. Zároveň se společnost věnuje exkluzivním průzkumům o stavu zabezpečení IT ve školách a porušování autorského zákona. Zájem o spolupráci na projektu projevila i Policie ČR, která ve svých preventivních programech využívá vítězné práce ze soutěží.

Z našeho posledního průzkumu vyplynulo, že více než čtvrtina škol bojuje s nelegálním stahováním souborů z internetu. Ředitelé navíc často ani netuší, že je na počítačích ve škole porušován zákon, i když zodpovědnost nesou oni sami,“ uvedla Simona Šedivá ze společnosti SODATSW, která má na starosti segment školství. „Řešení Správce učebny tyto věci řeší místo nich. Jasně definuje zakázané a povolené webové stránky a zamezuje stahování nelegálního obsahu,“ dodala Šedivá s tím, že veškeré informace o řešení Správce učebny je možné nalézt na webových stránkách společnosti.

O řešení Správce učebny

Nové řešení Správce učebny společnosti SODATSW umožňuje učitelům a obsluze školního IT vybavení snadno spravovat a monitorovat všechny počítače v učebně. Špičkový produkt pro správu školního vybavení byl přizpůsoben požadavkům učitelů a samotné výuce. Učitel může žákům snadno zakázat přístup na sociální sítě či povolit prohlížení jen vybraných webů. Praktickou funkcí je možnost plně převzít kontrolu nad žákovým počítačem a názorně mu přímo na monitoru předvést probíranou látku.

Tagy |

Archiv