Společnost SODATSW zahajuje novou soutěž, zjišťuje názory žáků na informační technologie

Vyšlo 13 září 2012 - spravce

Společnost SODATSW, dodavatel technologií a řešení pro správu a zabezpečení školních PC, zahajuje soutěž pro základní a střední školy v ČR. Projekt s názvem Co nás na informatice baví nejvíce motivuje žáky k zamyšlení, co jim přináší výuka informatiky a co je v tomto oboru nejvíce zajímá. Autoři nejlepší práce ze základní a ze střední školy získají 10 000 Kč.  Vítězná škola z každé kategorie navíc získá softwarové řešení Správce učebny pro zabezpečení počítačů a efektivní výuku.

Nová soutěž společnosti SODATSW je určena pro studentské kolektivy i jednotlivce na základních a středních školách. Jejím cílem je získat od žáků názory na obor informatiky a na to, co považují v rámci moderních technologií za důležité. Mohou se zabývat tématem krádeží virtuální identity, kyberšikany nebo jiného zneužívání informačních technologií. Soutěžní příspěvky ve formě fotografií, kreseb, grafiky, videa či textu mohou soutěžící posílat od 13. září do 11. října 2012.

„Prostřednictvím nové soutěže bychom rádi zjistili, co studenty v oblasti informačních technologií zajímá. Zároveň chceme ověřit, zda si mladí lidé plně uvědomují rizika, která mohou s využíváním informačních technologií souviset,“ objasnil Martin Hanzal, výkonný ředitel společnosti SODATSW, která vyvíjí originální řešení pro zabezpečení a správu školních počítačů. „Rádi bychom touto netradiční formou pronikli hlouběji do problematiky zneužívání informačních technologií. Díky tomu chceme pomoci s odstraněním společenských problémů v oblasti IT,“ dodal Hanzal.

Odborná porota se při hodnocení soutěžních projektů zaměří na kvalitu technologického zpracování a obsah příspěvku. Do finálního posudku zahrne rovněž přínos v edukaci či prevenci problémů spojených s informačními technologiemi. Vítězná škola, která do soutěže zašle nejlepší projekt, obdrží profesionální řešení Správce učebny včetně auditních modulů pro zabezpečení PC a efektivní výuku. Zároveň získá technickou podporu, kterou může spolu se softwarem využívat po dobu jednoho roku.

„Tato soutěž je v pořadí již pátou, kterou pro základní a střední školy pořádáme. To, že mají naše akce smysl, se potvrzuje nejen díky vysoké účasti škol. Zájem o spolupráci projevila také Policie ČR. Ta využívá příspěvků z předešlých soutěží k projektu, který má zamezit kyberšikaně,“ uvedla Simona Šedivá, která má ve společnosti SODATSW na starosti marketingové kampaně zaměřené na školy. „Věříme, že nám nová soutěž ukáže další zajímavá fakta a my díky ní zjistíme, co dalšího studenty v této oblasti trápí. Své  projekty nám mohou zasílat prostřednictvím e-mailu nebo poštou,“ dodala Šedivá.

 

Bližší informace o sofistikovaných funkcích řešení Správce učebny můžete nalézt zde.

Veškeré dotazy či připomínky směřujte na email skoly@sodatsw.cz.

 

Archiv