SODATSW chce znát roboty budoucnosti, obrací se na žáky základních škol

Vyšlo 17 května 2012 - spravce

V rámci celorepublikové vzdělávací kampaně mezi českými školami zahajuje společnost SODATSW novou soutěž pro žáky základních škol. Projekt s názvem „PŘÍTEL ROBOT“ motivuje žáky k zamyšlení nad možnostmi využití moderních technologií. Navazuje tak na soutěž mezi středními školami, která se zaměřila na téma kyberšikany.

Společnost SODATSW, dodavatel řešení pro správu a zabezpečení školních PC, v nové soutěži oslovuje žáky všech základních škol v České republice. Ti mají za úkol vytvořit robota budoucnosti s novými funkcemi. Projekty zpracované ve formátu obrázku či grafiky mohou školy zasílat od 17. května do 8. června 2012. Autoři deseti nejlepších prací obdrží poukázky v hodnotě 1000 Kč na nákup v obchodním řetězci Datart. Vítězná škola pak získá softwarové řešení Správce učebny pro zabezpečení a správu školních počítačů včetně auditních modulů na jeden rok.

„Tématem soutěže chceme vzbudit v žácích zájem o nové technologie a jejich možný rozvoj. Zároveň však také chceme upozornit na případná rizika, která s nimi mohou být spojená,“ uvedl Martin Hanzal, výkonný ředitel společnosti SODATSW, která vyvíjí originální řešení pro zabezpečení a správu školních PC. „Žáci mohou využít své fantazie a v projektech zobrazit schopnosti, které by od robota – kamaráda očekávali. Neměli by však znázorňovat nic, co má potenciál ubližovat, zraňovat či jinak podporovat násilí,“ dodává Hanzal s tím, že projekty mohou školy zasílat e-mailem, ve formě tištěných materiálů, na CD nebo DVD.

V rámci dlouhodobé vzdělávací kampaně společnosti SODATSW proběhla na přelomu dubna a května letošního roku obdobná soutěž na středních školách s tématem „STOP KYBERŠIKANĚ“.  Vítězem se stala Mendelova střední škola v Novém Jičíně, jejíž studenti oboru Zdravotnický asistent vytvořili originální projekt ve formě fotokomiksu. Ten znázorňuje nebezpečí sociálních sítí v případě rozchodu páru po odhalené nevěře.

„Hlavním cílem soutěže bylo ocenit kvalitně zpracované projekty a motivovat studenty i vyučující k větší informovanosti v oblasti kyberšikany. Věříme, že se nám to podařilo,“ uvedla Klára Navrátilová, která má ve společnosti SODATSW na starosti marketingové kampaně pro školy. „Vítězný projekt v podobě komiksu ohodnotila odborná porota jako obsahově velmi originální a technicky zdatně ztvárněný. Studenti využili moderních technologií i své kreativity, a pomohli tak šířit informace o nebezpečí kyberšikany zábavnou formou,“ dodala Navrátilová s tím, že vítězná škola získá licenci na moderní řešení Správce učebny na jeden rok a studenti si odnesou poukázky v hodnotě 1000 Kč na nákup v prodejně Datart.

Projekty je možné zasílat na email: klara.navratilova@sodatsw.cz

 

Archiv