Středočeský kraj nechal vytvořit nový web pro studenty

Vyšlo 04 dubna 2012 - spravce

Středočeský kraj za částku údajně v řádu milionů korun nechal vytvořit nové internetové stránky pro žáky a studenty. Přestože by se podobná prezentace dala pořídit mnohem levněji.

Připomínky tentokrát přicházejí z řad ředitelů škol a vychovatelů. Těm se nelíbí, že vedení kraje nechalo pro studenty a žáky vytvořit speciální internetovou stránku s názvem  www.tojecool.cz údajně za skoro 2 miliony korun. Podle ředitelů škol by podobnou stránku vytvořili studenti sami a navíc zdarma.

Web má informovat například o studentských soutěžích, školních akcích nebo přijímacích zkouškách na jednotlivé školy. Studenti ani žáci však internetovou stránku neznají.

Novou webovou stránku kritizují hlavně učitelé. Mezi nimi i ředitelka Základní školy v Sadské u Nymburka Blanka Žánová. „O této stránce jsem nikdy neslyšela. Otevřela jsem si ji až na vaše upozornění. Na první pohled vypadala jako, kdyby ji tvořili žáci naší školy.“ A dodala, že na stránce chybí mnoho informací. „V několika oblastech, které tam jsou jako hlavní kapitoly, není žádný obsah. Vím, že se kraj momentálně zabývá několika soutěžemi. Na stránce nejsou ani jejich pravidla a ani výsledky těch co už skončily.“

Vedení Středočeského kraje připomínky učitelů odmítá. Stránka funguje teprve od září loňského roku a její návštěvnost se podle mluvčí kraje Markéty Vítkové zvyšuje. „Momentálně máme zhruba tři a půl tisíce návštěvníků denně. Naším cílem jich je mít až deset tisíc.“ Dva miliony korun, které kraj údajně za stránku zaplatil, ale odmítla komentovat. „Tato zakázka byla řádně vysoutěžena.“

 

Zdroj: www.rozhlas.cz

Archiv